HOE BRENG JE EEN PROSPECT IN OPTIMALE STEMMING TIJDENS EEN VERKOOPGESPREK?

HOE BRENG JE EEN PROSPECT IN OPTIMALE STEMMING TIJDENS EEN VERKOOPGESPREK?

Als je een potentiële nieuwe klant in een ideale stemming brengt, dan zal je verkoopgesprek comfortabeler verlopen. Met deze 4 tips haal je het meeste uit elk verkoopgesprek en geef jij je nieuwe klant het gevoel dat ze bij jouw moeten kopen.

Zin om erin te vliegen?

BEGIN ELKE DAG MET PLEZIER

Als ik 's morgens vertrek naar een nieuwe klant, dan beluister ik mijn favoriete muziek in de wagen. Met een Spotify lijst vol goede beats zorg ik ervoor dat ik boordevol energie aankom bij mijn potentiële klant. Vol zin om weer een nieuwe klant te helpen om een betere business te maken

Begin jij elke dag met veel zin aan jouw dag? Dan heb je vast al gemerkt dat enthousiasme aanstekelijk werkt. Als jij zin hebt om erin te vliegen, zullen je potentiële klanten ook sneller zin krijgen om met jou in zee te gaan.

ZORG VOOR EEN GOED GEVOEL

Jouw goede stemming maakt verkopen makkelijker. Als jij je goed voelt, dan kan je écht luisteren naar de noden en de vragen van je klant. Die zal zich snel op zijn gemak voelen bij jou en merken dat je hem echt begrijpt. Met die helpende instelling kan je je klant er makkelijker van overtuigen dat jij de geschikte partner bent om zijn probleem op te lossen.

MAAK EEN TEKENINGETJE

Verkoop je een product of dienst waar je klant geen kaas van gegeten heeft? Maak dan gebruik van ondersteunende beelden. Er een tekeningetje bijmaken, helpt om je klant heel eenvoudig uit te leggen hoe jij hem zal helpen.

Bovendien blijven beelden langer hangen dan woorden. Daarom kan je makkelijker teruggrijpen naar jouw visuele steuntjes bij een vervolggesprek. Dat zorgt voor een aha-belevenis bij de klant waardoor je makkelijker de draad kan oppikken.

Deel deze Blog Post:

Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter

ZORG OOK ONLINE VOOR UITSTRALING

Tot slot is het erg belangrijk dat je ook online jouw klanten comfort en gebruiksgemak aanbiedt. Dat doe je door een website die vertrouwen uitstraalt. Jouw website ondersteunt op die manier optimaal jouw verkoopgesprek.

Het belang van een uitmuntende website is niet te onderschatten. Vaak is je website het eerste contactmoment tussen jou en je klant. Zorg er daarom voor dat je website meteen uitstraalt dat een potentiële klant bij jou in goede handen is. Dat doe je door een klantgerichte website te bouwen die je verkoop verhaal voor 100% ondersteunt.

Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen bij deze blogpost? Stuur dan zeker een berichtje.

Wil je graag dat ik u helpen met bijvoorbeeld een verkoop training, neem dan gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vond je de blog interessant genoeg om te delen?