SOCIALE MEDIA VOOR BEDRIJVEN

SOCIALE MEDIA VOOR BEDRIJVEN

We kunnen er niet meer omheen, sociale media is overal aanwezig. Liken, repinnen, followen, sharen, tweeten, live gaan… dit zijn woorden die inmiddels onmisbaar zijn in de samenleving. De meeste bedrijven hebben dan ook al een profiel aangemaakt voor hun onderneming. Maar is er dan wel gekozen voor het juiste kanaal? Zijn er genoeg volgers/fans? Worden er de juiste updates geplaatst? Vragen die ik samen met jullie graag wil beantwoorden.

Niemand anders dan jij zelf kent je producten en potentiële klanten beter. Daarom vinden wij ook dat wij samen moeten instaan voor je sociale mediacampagnes en het contact met de klanten. Maar wij helpen je daar heel graag mee op weg.

De juiste sociale mediakanalen kiezen voor jouw bedrijf

Op welke kanalen moet je actief zijn om zoveel mogelijk extra verkopen te genereren? Daarvoor moeten we proberen te achterhalen waar het publiek aanwezig is. Het is namelijk het publiek dat de updates zal liken en delen waardoor er extra verkopen gegenereerd kunnen worden. Het heeft weinig zin om op Instagram aanwezig te zijn als je producten of diensten voor bijvoorbeeld 65-plussers aanbiedt.

Regelmatig kwalitatieve updates plaatsen op je sociale mediakanalen

Om zoveel mogelijk uit je sociale mediakanalen te halen, is het advies om een content kalender op te stellen. Met die content kalender maak je een planning voor het komende kwartaal en of jaar waarbij je vooropstelt waarover de updates van je sociale mediakanaal zal gaan. Denk hierbij aan feestdagen, dag van de klant, promotie-periodes etc. Bij het maken van die content kalender helpen wij natuurlijk mee.

De juiste updates plaatsen

Moet er een foto bij je update? Moet er altijd een link naar je website aanwezig zijn? Sociale media is geen exacte wetenschap maar toch zijn er enkele richtlijnen die een beduidend verschil kunnen maken. Jij bepaalt de inhoud van de updates maar wij geven graag enkele tips mee om een groter effect te bereiken met die update.

Deel deze Blog Post:

Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen bij deze blogpost? Stuur dan zeker een berichtje.

Sociale media voor bedrijven gaat het beste met een doordachte aanpak. Kun je wat hulp gebruiken bij die aanpak? Neem dan gerust contact met ons op.

9 gedachtes op “SOCIALE MEDIA VOOR BEDRIJVEN”

  1. Ik vind social media zelf altijd nog best wel lastig, het moet aan best wat eisen voldoen wil het opvallen en leuk gevonden worden. Ik ga toch eens kijken naar zo’n content planner, wie weet maak ik het op die manier wat makkelijker voor mezelf.

  2. Heel handig idd om zo’n contentkalender te maken, dan heb je een goed overzicht van wat je wanneer wilt plaatsen en wat er nog voor moet gebeuren. Ik heb dat voor mijn eigen blog ook.

  3. Ik probeer zoveel mogelijk via Dummies de sociale media te doorgronden om ze voor mij te laten werken ipv ik voor hen. Moest ik vragen hebben weet ik nu wie te contacteren 😉

  4. Bij een site of een blog ontkom je inderdaad niet aan het hele social mediagebeuren. Dat hoort er gewoon bij om aandacht te creëren en dat vind ik ook erg leuk om mee bezig te zijn.

  5. Social media zijn super belangrijk voor je online zichtbaarheid, maar het is wel belangrijk dat je het op de juiste manier aanpakt.

  6. Ik vond het niet zo moeilijk om de social media kanalen voor mijn blog te kiezen en gebruik vooral facebook, instagram en pinterest.

  7. Google+ bestaat helaas bijna niet meer, maar soms is het wel een speld in een hooiberg zoeken. Zelf merk ik dat Facebook minder in trek is geworden en lijkt dat Twitter weer iets populairder begint te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vond je de blog interessant genoeg om te delen?