(MANIPU)HELPEN VAN KLANTEN LEVERT ZOVEEL MEER OP DAN MANIPULEREN

(MANIPU)HELPEN VAN KLANTEN LEVERT ZOVEEL MEER OP DAN MANIPULEREN

Inbound marketing komt neer op (manipu)helpen en van deze stelling zijn wij overtuigd. Wat bedoelen we precies met (manipu)helpen?

Inbound marketing is een techniek om potentiële klanten naar je toe te trekken als een enorme magneet, in plaats van jezelf en je diensten of producten voortdurend zelf te moeten verkopen.

Voorwaarde om te slagen met aantrekken van klanten? Dan moet je mensen helpen om jou en je relevante aanbod online terug te vinden en daar komt wat werk bij kijken. Zo moet je een goede website hebben, aan sociale media doen, bloggen, vloggen enzovoort, Al deze inspanningen lonen ten zeerste. Door de samenvoeging van meerdere onlinemarketingmethodes en kanalen, die zorgen voor een sterke online aanwezigheid, komen klanten als vanzelf bij jou terecht.

Over vogels en inbound marketing

Laten we dit alles even uitleggen aan de hand van een verhaaltje. Een meisje gaat op zoek naar vogels en neemt haar camera mee. Zij woont in de stad en begint haar zoektocht om de hoek. Na een dag zoeken heeft ze geen enkele vogel goed kunnen fotograferen. De volgende dag gaat zij het platteland op en maakt ze er één, de dag erna een paar in het bos. Weer niet zo denderend qua aantal. Een verbaasde voorbijganger vraagt haar wat zij aan het doen is. “Ik fotografeer vogels”, zegt ze. “Ik doe dat ook”, zegt de passant, “maar waarom loop jij er met een camera naartoe? En laat je ze schrikken?” “Hoe moet ik ze anders maken?”, vraagt het meisje. “Dat is toch poepsimpel”, zegt de voorbijganger, “Ik heb een mooie tuin en zet die vol lekker ruikende bloemen, water en voeder bakjes. Ik hoef de vogels niet te zoeken, die komen vanzelf langs, aangetrokken door mijn tuin”.

Moraal van het verhaal?

Als je waarde biedt aan je klanten, zal je erin slagen ze naar je toe te lokken. Dat is op zich al een hele fijne manier van werken. Het geeft een heel ander gevoel dan wanneer je constant achter nieuwe klanten moet jagen. En laat dat nu net hetgeen zijn wat inbound marketing voor jouw bedrijf en business kan betekenen.

Stop dus met manipuleren en begin met (manipu)helpen, want “wat je geeft, krijg je sowieso terug”. Dat motto geldt altijd en overal, in het gewone leven, maar ook zeker in het zaken doen.

Deel deze Blog Post:

Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter

Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen bij deze blogpost? Stuur dan zeker een berichtje.

Wil je graag dat we je helpen bij het op zetten van jouw (manipu)helpen, neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vond je de blog interessant genoeg om te delen?